Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Ski Team Challenge nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om Ski Team Summer Challenge

Svenska Skidförbundet presenterade en nyhet inför sommaren 2020 – Ski Team Summer Challenge som är framtagen för att inspirera ungdomar födda 2007–2010 till varierad och rolig sommarträning. Efter stort intresse på uppföljaren 2021 är Ski Team Summer Challenge nu en självklarhet.

Ski Team Summer Challenge handlar om att genomföra 32 utmaningar under perioden 1 juni till 31 augusti. Utmaningarna kan såklart genomföras både individuellt och i mindre träningsgrupper. Innehållet är framtaget utifrån utvecklingsmodellen Blågula vägen för att passa den aktuella åldersgruppen. Några av utmaningarna kommer dessutom från våra landslagsåkare.

Syftet med Ski Team Summer Challenge är att ge ungdomar födda 2007–2010 extra inspiration till en variationsrik och givande sommarträning. Utmaningarna är planerade utifrån att ge utveckling både personligt och idrottmässigt.

Ett led i det är att Ski Team Summer Challenge 2022 innehåller två föreläsningar, en med landslagsåkaren Moa Olsson och en med fokus på ”Den hållbara skidåkaren”. Här kommer ungdomarna få konkreta tips på hur de lättare hittar balans mellan skola, träning, kost, vila, återhämtning och allt annat som är en stor del av deras vardag. Svenska Skidförbundet anser att helheten med individen i fokus alltid ska prioriteras och vill bidra med kunskap kring det redan i ungdomsåren.

Hoppas att Ski Team Summer Challenge kan fungera som både motivationskälla och inspirationsbank för alla skidåkande ungdomar!

De som genomför minst 25 av 32 utmaningar är dessutom med i den stora utlottningen av fina Ski Team-produkter.

Kom ihåg att flera av utmaningarna med fördel kan utföras under samma pass. T.ex. passar det utmärkt att köra rörlighet och stryka som ett pass. Rörlighet är dessutom ypperligt att lägga in i din uppvärmning, oavsett vilket pass det handlar om.

Tänk även på att innehållet är framtaget för en ganska stor målgrupp, 13 – 16 år. Utifrån det finns det lite olika förslag till några av utmaningarna. Anpassa utifrån just din bakgrund och ambitionsnivå så att belastningen blir rätt för just dig.

Information till föräldrar

Ski Team Challenge följer Svenska Skidförbundets integritetspolicy i enlighet med GDPR. Har du frågor om förbundets personuppgiftsbehandling kontakta gdpr@skidor.com

Här kan du läsa mer om vår integritetspolicy

Frågor angående Ski Team Summer Challenge?

Jenny Limby
E-post: jenny.limby@skidor.com
Telefon: 070-370 00 93